Jordskokksuppe

Suppen
500 g     jordskokker (ca.)
2            sjalottløk , finhakket
3 fedd   hvitløk , finhakket
smør til steking
1/2 dl    hvitvin (kan sløyfes)
2,5 dl     god kyllingkraft (jeg benyttet den fra Jacobs)
5,5 dl     H-melk
1,5 dl     kremfløte
1/2         sitron , saften(smak til)
olje til steking av jordskokkchipsen
salt og pepper

Garnityr og tilbehør
Jordskokkchips
75-100 g god spekeskinke , sprøstekt
(sitron) timian
god olivenolje litt
brød eller krutonger

Fres løk og hvitløk i smøret, til løken er blank og myk, men uten at hvitløken tar farge.
Skrell ca. 400 gram av jordskokkene, skjær dem opp i jevnstore biter, og la dem surre med. Tilsett hvitvinen og la det nesten koke inn, og tilsett deretter kraft, melk, fløte.
La det koke til jordskokkene er møre og fine.
Når jordskokkene ferdig kokte kjører du suppen jevn med en stavmikser eller foodprosessor. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Mens suppen koker sprøsteker du spekeskinken i stekeovnen.
Legg skinkeskivene på et stekebrett med bakepapir og stek dem i 5-10 minutter, 180 grader, til skinkeskivene er sprø.
Legg skivene deretter på litt kjøkkenpapir frem til de skal serveres.
Skjær resten av jordskokkene i tynne skiver, og sprøstek dem i litt olje.
La jordskokkchipsen renne av på litt kjøkkenpapir, og strø litt flaksalt over.

Server suppen med sprøstekt spekeskinke og jordskokkchips som garnityr.
Drypp over noen dråper god olivenolje og et dryss med frisk (sitron)timian.
Serveres med godt brød eller krutonger.

Legg igjen en kommentar