Saus med blomkålsopp og grønn pepper

1 dl sukker
2 ss balsamicoeddik (evt.rødvinseddik)
2,5 dl kalvefondkraft (ferdig utblandet)
1 dl Creme Fraiche
1 sjalottløk (evt litt vanlig løk)
2-3 ts Hel grønn pepper
1-4 ss knust tørket Blomkålsopp
1 ss soyasaus f.eks kikkoman
2 ss smør

Ha sukker, eddik og grovhakket løk i en gryte og la surre til den skarpe eddiken er fordampet og det begynner å tykne.

Ha i kraften, sopp, grønn pepper og soyasaus.

La dette småkoke en stund. Jo lengre jo bedre, men ca 30 min er fint. Smak underveis og tilsett mer pepper og salt etter smak.

Tilsett Creme Fraiche og la koke noen få minutter under omrøring.

Monteres med et par spiseskjeer smør like før servering.

Nydelig til stekt kjøtt!

Legg igjen en kommentar