25 ml olivenolje
30 ml finhakket fersk jalapeno
10 ml finhakket hvitløk
30 ml whiskey
2,5 dl kremfløte
1 ss smør
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
0,8 dl fersk grovhakket koriander (løst pakket)
Varm opp oljen i en gryte på medium varme og ha i jalapeno og hvitløk. Fres til hvitløken begynner å bli gylden, ca 2-3 minutter.
Tilsett whiskey og rør godt om. La dette koke enda et minutt ca.
Tilsett kremfløten og kok opp på medium varme. Tilsett smør, salt og pepper og la småkoke i 2-5 minutter inntil den begynner å tykne.
Har ikke fått prøvd denne sausen på fisk, men prøvde på reker. Stekte et par brødskiver i stekepannen passe gylne og la ferske skrellede reker oppå og helte over jalapenosaus.
Topp det hele med grovhakket koriander.