2 røde paprika
5 tomater eller store plommetomater delt i 2
1 løk kuttet i 2
1 hel hvitløk
1/2 dl ristede mandler
1 skive brød uten skorpe
1 ts røkt søt paprika
1/4 ts røkt spansk paprika
1 ss hvitvinseddik
2 ss olivenolje
1 ts salt
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader.
Legg paprika, tomater, løk og hvitløk på et stekebrett.
Dryss over olje, salt og pepper.
Stek i 35 minutter. Roter paprikaen noen ganger.
Når de er myke har du alt i en bolle. Dekk over til det har blitt kaldt.
Stek mandler til gyldne.
Del brød i terninger og stek i pannen til gylne.
Når grønnsakene er kalde drar du av skinnet.
Ha grønnsaker, mandler, brød, krydder og eddik i en blender. Kjør til kremet konsistens. Oppbevares i kjøleskap noen dager eller i fryseren.