300 g blomkål
1-2 sjalottløk
250 g smør
2-3 spsk hakket estragon (frisk eller tørret)
1-2 spsk hvitvineddik
1-2 tsk bearnaiseessens (kan sløyfes)
2 eggeplommer
salt og pepper
Fremgangsmåte
Del blomkålen opp i små buketter og kok dem møre sammen med hakket sjalottløk.
Smelt smør ved lav varme i en annen gryte.
Skum gjerne av det hvite skummet, men det er ikke nødvendig.
Hell blomkål og og løk over i stavmikserglasset og blend det godt sammen.
Tilsett eggeplommer, hvitvineddik, evt bernaiseessens og blend igjen.
Tilsett det smeltede smøret i en tynn stråle mens du kjører stavmikseren.
Smak til med salt og pepper og tilsett til slutt hakket estragon.
Forholdet mellom blomkål og smør kan du prøve deg litt frem til hvis du ønsker.
Du kan også bruke mindre hvitvineddik hvis du ønsker sausen mindre syrlig.
Lenke til kilden
https://www.madbanditten.dk/2013/02/18/hakkedreng-med-hjemmerort-blomkalsbearnaise/