Geitramssaft

Oppskriften

150 gram geitramsblomster
7 dl sukker
25 gram sitronsyre
1 liter vann

Fremgangsmåte:
Kok opp vann og tilsett sukker og sitronsyre.
Rør til alt sukkeret er oppløst.
Ha blomstene i et spann eller en bolle med lokk til.
Tøm sukkervannet over og sett lokk på. La stå kjølig i 4-5 dager, da er det klart for å siles og has på sterile flasker.
Saften kan oppbevares i kjøleskap 4-5 dager. Dersom man ønsker lengre holdbarhet kan saften fryses. (har selv hatt saften i kjøleskap i 3 uker før den ble dårlig)
Når man bruker saften kan man blande i forholdet 1:6, alt etter hvor sterk saft man foretrekker.
Av saften kan man også lage gelè som smaker fantastisk godt på brødskive eller som tilbehør til blant annet kjøttmiddag.

Kilde

Legg igjen en kommentar