Mjødurtpudding med blåbærkrem

2.5 dl fløte
2.5 dl tjukkmjølk
100 gram sukker
3 gelatinplater
6 gram friske mjødurtblomster (ca 3/4 dl)

Fremgangsmåte

Bløtlegg gelatinplatene 5-10 minutter.
Kok opp fløte, sukker og mjødurtblomster langsomt mens du hele tiden rører i kasserollen slik at det ikke brenner seg i bunnen eller setter seg fast.
Sil av mjødurtblomstene.
Tilsett oppbløtte gelatinplater til den varme fløteblandingen, og rør slik at disse løser seg opp.
La blandingen avkjøles litt før du tilsetter tjukkmjølk.
Bland alt slik at du får en jevn og fin masse. Helles på dessertglass som fylles til ca 2/3 i glasset.
Avkjøl i kjøleskap. Rett før servering lager du blåbærkremen (vettekrem) som legges øverst i glasset.
Pynt med mynte eller sitronmelisse øverst.


Blåbærkrem
3 dl friske og nyplukkede blåbær
125 gram sukker
1 eggehvite

Det anbefales nyplukkede blåbær, men du kan også bruke bær som har vært fryst.
La bærene være halvtinte før du bruker dem.
Bland alt i en bolle og visp med maskin slik at du får en skummende, luftig, blå og glatt masse.

Legg igjen en kommentar