Granskuddsirup

Plukk nok granskudd nok til en å fylle en gryte i ønsket størrelse 3/4 del full.
Legg granskuddene i en gryten og fyll opp med vann til granskuddene dekkes.
Kok opp, og la granskuddene koke under lokk ved middels varme i en ca 30 min.

Sil bort granskuddene, og mål opp væsken. Tilsett sukker i forhold 2 deler sukker til 3 deler vann. F.eks 15 dl væske tilsettes det 10 dl sukker.

Ha alt tilbake i gryten og la det koke forsiktig opp. Ikke bruk for sterk varme. Kok videre til væsken har fått sirupskonsistens. Dette tar litt tid. Sirupen vil tykne når den blir avkjølt. Bruk en liten øse og fjern hvitt skum som danner seg langs kanten av kjelen underveis i kokingen.
Et tips er å bruke et termometer i gryten. Når kokepunktet er ca 105 får du en fin litt flytende sirup. Her må en bare prøve seg frem til man får den konsistensen man ønsker.

Sirupen skifter farge og etter hvert blir den mørkere rød/rødbrun.

Hell den ferdige sirupen over på rene flasker eller glass.

Legg igjen en kommentar