Et veldig enkelt og smakfullt brød til supper.
Denne oppskriften fikk jeg av Fatma på et Suppekurs jeg var på.
1 kg hvetemel
1 kg sammalt hvete
1 liter lunkent vann
1 pk gjær
2 ss svart karve (Nigelle Seeds)
1 ss sukker
2 ss salt
2 ss matolje
1 ts pizzakrydder
Sesamfrø og svart karve til topping.
Løs opp gjæren i ca halvparten av vannet.
Bland i alle ingrediensene (utenom toppingen) og tilsett mer vann til en passe løs deig. Skal være litt klissete.
La heve tildekket på et lunt sted ca en times tid.
Velv deigen ut på bakeunderlag og del den i ca 20 like store deler.
Kna disse lett og form dem som avlange pølser og legg på bakepapir på et stekebrett.
La heve tildekket 30 min og pensle med vann og strø på sesamfrø og svart karve.
Deretter i stekeovn 200 grader til de begynner å bli gylne.