Ingredienser:
1 liter vann
250 g linser
1/2 pose fersk spinat (grovkuttes)
1 terning kyllingbuljong (eller kyllingfond)
1/2 gul løk (finhakket)
1 stort fedd hvitløk (finhakket)
1 ss matolje
1 ts salt
Litt sort pepper (malt)
0,5 ts karri
Litt spisskummin
Litt timian
Litt chilikrydder
1 tørket sitron
Litt fersk bladpersille (grovkuttet)
Litt fersk koriander (grovkuttet)
Linsene skylles i kaldt vann i flere omganger til vannet begynner å klarne.
Kok linsene 5-10 min.
Ha løken i stekepanne og stek den svakt gylden.
Tilsett så hvitløken og stek videre til den også blir svakt gylden. Pass på så den ikke blir svidd. Da blir den bitter.
Sett løken til siden. Den skal ikke i før senere.
Pepper, karri, spisskummin, timian og chilikrydder tilsettes vannet med linser. Her kan du prøve deg litt frem til du får den blandingen du selv ønsker.
Ha oppi kyllingbuljongen.
Del sitronen i 2 og la koke med.
La dette småkoke videre i ca 5-10 min til linsene er helt møre.
Ta ut sitronen.
Tilsett løken og hvitløken.
Tilsett de grovkuttede urtene (spinat, bladpersille og koriander).
La småkoke et par minutter og bruk stavmikser til du får en jevn blanding.
Legg oppi sitronen igjen og la koke noen minutter og smak til med salt og evt pepper.