Ovnstekt Balsamico-løk

1 kg uskrelte småløk
2 dl balsamico-eddik
2 ss fint brunt sukker
2 dl olivenolje

Forvarm ovnen til 160 °C.
Legg løkene i en ildfast form og stek dem i 1 1/2 time.
Sett løkene til side til de er kalde nok til å håndteres.
Skrell og rens løken.
Skyll et 1 liters norgesglass eller lignende i kokende vann og tørk det i stekeovnen (ikke bruk kjøkken-håndkle).
Legg løkene i glasset.

Bland eddik og sukker i et lite glass med lokk og rist for å løse opp sukkeret.
Tilsett olje, sett lokket godt på glasset og rist kraftig til alt er godt blandet -blandingen vil bli blekere på farge og kan skille seg etter en stund.

Hell eddikblandingen over løkene, sett på lokket på glasset igjen og sett det opp ned så løkene dekkes godt .
Settes til marinering i kjøleskapet over natten, snu glasset av og til.
Ta glasset ut i romtemperatur og rist kraftig så dressingen blir godt blandet før servering.

TIPS: Den ideelle løkstørrelsen er ca. 35 g. I pakken finner du sannsynligvis løk som varierer fra 20-45 g. Du trenger ikke ta hensyn til koketiden selv om størrelsen varierer litt
Koketiden som er angitt i oppskriften, har tatt hensyn til denne variasjonen, så det er ingen grunn til å koke de største lenger enn de små.
Løkene kan stå til marinering i kjøleskapet i opptil 3 dager.
Rør i marinaden av til hvis den skiller seg.

Legg igjen en kommentar