Brennesle og skvallerkålsuppe

I denne oppskriften så lager vi kraften fra bunnen.

Ingredienser til kraften:
Skroget fra en nyoppdelt kylling eller høne
1 purreløk
2 gulrøtter
3 stangselleristenger
1 stor løk
bladpersille (hver raus med persillen)
salt og pepper

Del opp fuglen. Lår og bryst kan fryses ned til en annen anledning.
Ha litt olivenolje i en kjele, og legg i skrog og evt skinn fra kyllingen. La brune seg litt.
Del opp grønnsakene, ha dem i kjelen og la alt småkoke i 4 timer.
Den kan gjerne koke lengre. Det gir bare enda mer smak.
Sil av. Grønnsakene kan brukes i en saus ved å kjøre dem i en stavmikser.

Ingredienser:
en god neve brennesle (minst 0,5 liter)
en god neve skvallerkål (minst 0,5 liter)
en løk
et hvitløkfedd
olivenolje
salt, pepper og revet muskatnøtt
finkuttet ramsløk eller vårløk
hønsekraft
creme fraiche
en stor reke pr porsjon til topping

Slik gjør du:
Ha i alle ingrediensene (utenom rekene), og la alt koke en 5 minutters tid.
Rør litt rundt innimellom.
Kjør alt godt med en stavmikser.
Smak til med salt og pepper, og litt revet muskatnøtt.

Stek rekene i olivenolje mens suppen koker. Ikke stek rekene for lenge. Da blir de seige.

Serveres i suppeboller og legg en reke på toppen.
Drypp litt ramsløkolje rundt på tallerkenen og server gjerne en god hvitvin til retten.

Legg igjen en kommentar