Brenneslesuppe

Brenneslesuppe
1 liter brennesle. Bruk hansker og ta kun unge planter og toppskudd.
1 stor gul løk
2 fedd hvitløk
2 dl pepperrot, sellerirot eller persillerot (kan sløyfes)
kjøttkraft, kyllingkraft eller buljong
ca. 2 dl fløte/creme fraiche (eller 1 boks kokosmelk, hvis du ikke tåler melkeprodukter)
havsalt og nykvernet, sort pepper etter smak
Muskat gir også en fin varme og spiss på suppen

sprøstekt bacon i biter
ev. kokte poteter i biter

Skyll neslen i kaldt vann.
Kutt opp grønnsakene og surr dem i litt olivenolje i en stor gryte eller kjele.
Tilsett neslen og la det surre til den har falt sammen.
Tilsett kraft/buljong til det dekker det andre og la det småkoke i ca. 5 minutter.
Kjør det hele med stavmikser.
Tilsett fløte/creme fraiche/kokosmelk og kok opp.
Har du en skvett hvitvin er heller ikke det dumt å ha oppi.
Krydre med salt og pepper etter smak.

Servér med sprøstekt bacon i biter, grovt brød og smør. Et kokt egg er også veldig godt i suppen. Istedet for brød kan du også bruke kokte potetbiter i suppen.

Legg igjen en kommentar