Fennikel

Fennikel smaker veldig godt til rød fisk, kylling, lam, kalv og forøvrig veldig godt i rotmos 

Fiskesuppe, coleslaw, strimlet i salater, som seng til ovnsbakt fisk, woket kjapt til stekt fisk, gratineres

Veldig godt i julesalat med snittet rødkål, hvitkål, fennikkel, og appelsinfileter. Tranebær er godt i salaten, eller granateple, gjerne hakkede nøtter og så saften fra appelsin og litt honning til dressing. Jeg har litt kvernet rosepepper eller sitronpepper og en liten klype maldonsalt i dressingen 

Veldig god bakt, ilag med søtpotet, løk, gresskar, hele ferske rødbeter og hva ellers du liker 

Fløtegratinert fenikkel (forvell den litt først, så inn i stekeovn m fløte og ost) eller som salat; ostehøvel-tynne skiver (bruk mandolin) sammen med kjøtt og saft av en appelsin og toppet med sorte oliven. Godt sammen med alt, men spesielt godt til stekte, grove pølser m hvitløk og litt chili. Du blir transportert til Sicilia på et øyeblikk!  

Stekes i olje sammen med hvitløk og strimlet gulrøtter. Kjempegodt til fisk 

Oppskrifter med fennikel

Blåskjellsuppe